3 Kasım 2015

İşler Güçler'in Bulunamayan Müziği

3 Kasım 2015
Gerçekten bu başlığı atarken çok utandım. Kabul, bir yandan da içten içe güldüm. Yani, bir bakıma saçma. İşler Güçler'in Bulunamayan Müziği de ne demek allah aşkına? Ama durum tam olarak böyle de değil.

Şöyle ki...

İşler Güçler dizisini bilirsiniz. Birkaç yıl evvel yayınlandı ve severek de izledim. İşte o dizinin kimi sahnelerinde bir müzik çalıyordu ve o müziği de beğeniyordum. Elbette ki yar ve yardımcım Google ile Youtube'da fellik fellik aradım bu müziği ama müzik enstrümentaldi ve müziği aramak için "İşler Güçler Dizi Müziği" gibi bilindik şeylerden başka bir şey yazamıyordum.

Düşünsenize, nasıl yazayım "İşler Güçler Terzi Sahnesindeki Müzik" diye? (Yazdım. Onu da yazdım. Olmadı. Bir şey bulamadım.)

Dizi bitti, ama müzik yer yer aklıma düşüyordu. Üç beş ayda bir bakıyordum acaba internete düşmüş mü, birileri sahnelerden kesip biçip kullanıma sokmuş mu diye...

Gelgelim, geçtiğimiz günlere dek hiçbir sonuca ulaşamamıştım. Ta ki...

Dizinin müziklerini yapan Tolga Çebi "İşler Güçler Dizi Müzikleri 1" adlı albüm çıkarmış. Bunu görünce "Aha!" dedim. "Dizide hepi topu 5-10 müzik var zaten, kesin onların içindedir," diye de ekledim.

Ancak albüm adına dikkat ederseniz, "İşler Güçler Dizi Müzikleri 1" yazıyordu. 1. Bir. Ulan bunun kesin 2'si de vardır, olmadı çıkacaktır diye düşündüm. Düşünmeye başlayınca da gerisi geldi: Peki ya benim aradığım müzik 2'deyse? 1 bile piyasaya dizi bittikten 2 sene sonra falan çıktıysa, 2'si ne zaman çıkar kim bilir...

İşte böyle karanlık düşüncelere hapsolmuşken zihnim, çoktan albümü edinmiştim bile.

İçinde 16 tane müzik olan bu albümü dinlemeye korkuyordum. Nitekim şarkının adını hala da bilmiyordum ve acaba bunlardan bir mi diye sırayla adım adım açıyordum parçaları.

İlk 13 parça benim istediklerim değildi. Geriye son 3 parça kalmıştı. Dedim, kesin diğer albüme kaldı işim. Ve işte tam o sırada, "Günlerden Tebessüm" adlı parçayı açtım ve olanlar oldu.

Şaka maka, tüm bu saçma ve yersiz araştırmanın ardından istediğimi bulmuştum. Ama tabii ki parçaya ulaşamadıkça onu da zihnimde abartmış, beklentimi göklere çıkarmıştım. İlk bir-iki dinlememde biraz da kendi gazıma gelerek epey coştum, ama sonra bu parçadan çok, bu parçaya ulaşma isteğimin ne kadar güzel bir şey olduğu hissi buruldu kaldı içimde. (Heil Nietzsche!)

Uzun lafın kısası, evet, müzik güzel, bulmayı istedim, bulmama da sevindim ama işlerin sarpa sardığı nokta da tam burada başlıyor işte: Bu müziğe ulaşıncaya dek hislerimin, isteklerimin ve hatta doğruların ne olması gerektiğini kestiremeyecektim. O halde diyebilirim ki, bütün ihtimaller gerçekleştiğinde insan güzel olanı anlıyor, ama işte o zaman da genelde çok geç oluyor.

Buyurun, siz de dinleyin. Belki siz de aramış, ama bulamamışsınızdır bu müziği benim gibi.

1 yorum var:

Adsız dedi ki...

Geçenlerde bir şey izlerken - şey diyorum çünkü film miydi dizi miydi hatırlamıyorum, daha doğrusu hiçbir şey hatırlamıyorum – hatırladığım, bir iki sahnede enstrümantal bir müzik dinledim, müzikle birlikte hissettiğim değişik bir coşkuydu, çok beğendim, çok etkilendim, içimden "Bu müziği bulmalıyım!" diye geçti bir diğer coşkuyla, hatta sahnelerden birinde konuşma varken alttan gelen müziği duymak adına televizyona yaklaştım gecenin ilerlemiş saatinde sesi açamadığımdan, aynı anda hızla şu geçti aklımdan : “Nasıl bulacağım, en iyisi müziğin tadını çıkarayım ve unutayım .” Bir nevî acı çekecektim müziği bulamamaktan ve dinleme isteğinden, o yüzden unuttum yani unutmuşum - son zamanlarda zihnimde artan dalgınlığın da etkisi yok değil tabii - ta ki bu yazıya rastlayana dek, müziği ya da izlediğim şeyin kendisini hatırlamış değilim yukarıda da dediğim gibi, şimdi merak etmedim değil bak, çok hoşlanmıştım müzikten, izlediğim şeyin adı yok muydu ki, onu bile hatırlamıyorum :)

reddswan

Yorum Gönder

 
Sağlıcakla kalmanızı dilerim.