25 Aralık 2014

Tıkırtı

25 Aralık 2014
Senaryo: Ümid Gurbanov
Süre: 1 dakika
Dekor: Genel ev düzeni
Kostüm: Pijama

SAHNE 1 - İÇ / GECE - YATAK ODASI
Adam yatakta uyumaktadır. O uyurken bir tıkırtı duyulur. Adam çıkan ses yüzünden yatakta kımıldar. Tıkırtı tekrar duyulur. Adam sese uyanır ve gözlerini yavaş yavaş açar. Bir tıkırtı duyar. Yatakta doğrulur, sese kulak kabartır. Tekrar tıkırtı duyar. Kalkar, odanın etrafına şöyle bir göz atar. Tekrar tıkırtı duyar. Odanın ışığını açar. Çevreyi dinler. Bir şey duymaz, odadan çıkar.

SAHNE 2 - İÇ / GECE - HOL / TUVALET / SALON / MUTFAK
Adam evin içinde dolaşır. Odalara girip çıkar. Kapı arkalarını kontrol eder. Evin içindeki bazı ışıkları açar, bazılarını açmaz. Herhangi olağandışı bir durum olmadığı sonucuna ulaşır. Mutfağa girer. Bir bardak su içer. Su içerken tekrar tıkırtı duyar. Mutfaktan çıkar, başını yatak odasına doğru çevirir. Yatak odasının ışığının kapalı olduğunu görür. Şüpheyle yatak odasına bakar (Yatak odasının ışığını kapatıp kapatamadığını kestirememiştir, çünkü öncesinde diğer odaların da ışıklarını açıp kapamıştır). Yatak odasına yönelir.

SAHNE 3 - İÇ / GECE - YATAK ODASI
Adam yatak odasının girişinde durur. İçeri bakar, içerisi karanlıktır. Yatağında birinin uyuduğunu görür. Gözlerini kırpıştırır, gördüğü şeyden emin olamaz. Kaşlarını çatıp dikkatle yatağa bakar tekrar. Yatakta uyuyan kişi kendisidir. Şaşkınlık içerisinde birkaç saniye olduğu yerde kalır. Kendisini izler. Birdenbire korkuya kapılır ve geri geri adım atarak yatak odasından uzaklaşır. Uzaklaştığı esnada bir tıkırtı çıkarır.

0 yorum var:

Yorum Gönder

 
Sağlıcakla kalmanızı dilerim.